سه کشوری که گردشگری سرنوشتشان را دگرگون کرد

به گزارش وبلاگ هم نفس، گردشگری، فراتر از یک صنعت، نیرویی شگفت‌انگیز است که می‌تواند مرزها را از میان بردارد، فرهنگ‌ها را به هم نزدیک کند و سرنوشت ملت‌ها را تغییر دهد. این صنعت با ایجاد فرصت‌های اقتصادی، حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی، و توسعه پایدار، در برخی کشورها به سنگ بنای بازسازی هویت و رفاه بدل شده است. در این مقاله، داستان تحول سه کشور را روایت می‌کنیم؛ کشورهایی که گردشگری برای آنها نه فقط یک انتخاب، بلکه راهی برای احیا و بازسازی بود.

سه کشوری که گردشگری سرنوشتشان را دگرگون کرد

گردشگری یک صنعت مهم و پرفایده در سرتاسر دنیاست. به واسطه این صنعت، بسیاری از جوامع توانسته اند از انحلال تاریخ و فرهنگ خود جلوگیری نمایند. برای بسیاری از افراد شغل ایجاد شده است و مسافرانی هستند که معنای زندگی واقعی را در سفر کردن پیدا نموده اند. حالا گردشگری و کسب و کارهای مرتبط به آن آنقدر در هم تنیده شده اند که بعضی از کشورها، بخشی عمده از درآمدشان را از گردشگران به دست می آروند. در این مقاله از وبلاگ وبلاگ هم نفس به آنالیز سه کشوری پرداخته ایم که گردشگری سرنوشت آنها را تغییر داد.

از جنگ تا دنیاگردی در ویتنام

شاید یکی از برترین مثال ها از اثربخشی مثبت دنیاگردی، کشور ویتنام باشد. سرزمینی که سال ها نامش با جنگ های خانمان سوز گره خورده بود و حالا یکی از مجذوب نماینده ترین هدف های دنیاگردی دنیاست. ویتنام در سال 2000، تنها با میلیون دنیاگرد، کم کم خودش را به دنیا، به گونه ای نو معرفی کرد. این عملکرد آنقدر درست بود که در سال 2018 تعداد دنیاگردانی که به ویتنام سفر کردند به 15 میلیون نفر رسید. این رقم هنوز هم در حال افزایش است و مردم بسیاری، برای ثبت نام در تور ویتنام بعدی در صف هستند. ویتنام برای عاشقان طبیعت، یک بهشت تمام عیار است. لائوس و کامبوج، جنگل ها، رودها، گیاهان و حتی میوه های این کشور، در نوع خود چشم نواز و دوست داشتنی هستند.

اگر دل تان بخواهد با فرهنگ های نو هم آشنا شوید، باز هم ویتنام حرف های زیادی برای گفتن دارد. از مرنام ها و لباس ها گرفته تا تاثیر حکومت چین و فرانسه بر ویتنام، کاملا مشهود است. از این ها گذشته، در ویتنام جاذبه های منحصر به فردی را هم خواهید دید. مثل یک روستای کوچک در لائوس، که مردم آن از بمب ها به جا مانده در جنگ، برای خود قایق، گلدان و حتی قاشق و چنگال ساخته اند.

هتل های ویتنام نیز در نوع بی نظیرند. بعضی از آنها با چشم اندازی شگفت انگیز از مزارع چای و برنج محصور شده اند. بعضی دیگر استخرهایی عالی دارند و بعضی هم آنقدر امکانات دارند که ممکن است دل تان نخواهد تا آخر سفر از هتل بیرون بیایید.

قونیه، از عرفان تا دنیاگردی

قونیه، شهری است کهن که با آب و هوای خشک و کمبود ریزش های جوی روبرو است. با این حال، بخش هایی از آن خاکی بسیار حاصلخیز دارد و در نتیجه، کشاورزی در قونیه رواج دارد. این شهر از زمان های کهن مسکون بوده و بسیاری از سلسله ها، از جمله هخامنشیان و رومی ها نیز به آن توجه داشته اند و گروه دوم، مدتی این شهر را مرکز خود کردند.

در سال های اخیر، آنچه که قونیه را تبدیل به یک قطب دنیاگردی پیروز نموده است، مزار مولانا و مرنام مرتبط به آن است. همان رسم و آیین کهنی که در تور قونیه وبلاگ هم نفس که به صورت زمینی و هوایی برگزار می گردد، می توانید شاهدش باشید. به سبب وجود این مزار و مرنام، قونیه تبدیل به مقصدی بی مانند شده است.

دنیاگردی هویتی نو به قونیه بخشید و روایتی دیگر را از آن اعلام کرد. شهری که روزگاری محل زندگی مولانا، شاعر پرآوازه ایرانی بوده. در این شهر مجالش بحث و وعظ برگزار می نموده و او را به بزرگی می شناختند. تاریخ می گوید، سرنوشت مولانا و شهر قونیه در26 جمادی الثانی 642 تغییر کرد. روزی که شمس، عارف بزرگ اهل خوی به قونیه رسید و سر راه مولانا ظاهر شد.

آنجا بود که مولانا قدم در مسیر دیگری گذاشت و دنیاش از آنچه تا آن روز بود، تهی گشت. عرفان مولانا در شعرها، روایت ها و داستان هایش جاری شد. تا جایی که حتی امروز هم اشعار به جا مانده از مولانا، دل مردم بسیاری را می برد.

در جاذبه هایی که مولانا برای قونیه ایجاد نموده است، خود این شهر نیز دیدنی است. باغ پروانه های گرمسیری قونیه، از مجذوب نماینده ترین جاذبه های این شهر است. تپه علا الدین نیز می تواند برای گشت و گذار عالی باشد.

خوردن غذاهای قونیه نیز یک تجربه لذت بخش است. در تور هوایی قونیه وبلاگ هم نفس و یا تور زمینی قونیه وبلاگ هم نفس می توانید اتلی ایاری یا نان گوشت دار را امتحان کنید. فرن کباب، پشمک و یک نوع شکلات خاص به نام جزریه که با آب هویج، فندق و شکر درست می گردد نیز، در تور قونیه منتظرتان است.

کوبا، تولد دنیاگردی در دل استعمار

کوبا کشوری سرسبز و افسانه ای است که قهوه، شکر و تنباکوهای بی نظیری دارد. سرنوشت این کشور در اواخر قرن چهاردهم میلادی، درست در زمانی که به وسیله کریستف کلمپ پیدا و به اسپانیا واگذار شد تغییر کرد. اسپانیایی هایی که مردم بومی کوبا را به اسارت گرفتند و در حین غارت کشورشان، جان آنها را نیز به خطر انداختند.

تاریخ پر فراز و نشیب کوبا در طی سال های بعد ادامه پیدا کرد. تا جایی که توانست به رهبری فیدل کاسترو در سال 1952، به طور کامل استقلالش را اعلام کند. اما این جداسازی برای مردم کوبا آسان نبود. بیماری، قحطی و مرگ، سایه شومش را بر مردم کوبا گسترانده بود.

کم کم اما ورق برگشت و دنیاگردی، توانست چهره دیگری را از کوبا نمایش دهد. در این راستا، کوبا بسیاری از سیاست های پیشین خود را تغییر داد و توانست، افراد زیادی را به سمت خود جذب کند. حالا تور کوبا آنقدر فریبنده و دوست داشتنی است که هر ساله، دنیاگردان بسیاری، از آمریکا و اروپا، به آن سفر می نمایند. اصلاح قوانین، توجه به زیرساخت ها و جذب سرمایه گذاران، یاری کرد تا یک کشور برآمده از نیستی، مقصدی مهم در دنیای دنیاگردی گردد. از آنجا که بیشتر دنیاگردان کوبا جذب طبیعت آن می شوند، دولت کوبا تمهیداتی را برای حفاظت از منابع طبیعی و توسعه پایدار دنیاگردی در نظر گرفته است. مشکل کمبود هتل، در این کشور کاملا برطرف شده و جانشین فیدل کاسترو، در برنامه های خود به صورت مستقیم و غیرمستقیم، به توانمندتر شدن دنیاگردی پرداخته است.

اکنون کوبا، 7 اثر فرهنگی و 2 اثر ملی اش را هم به ثبت یونسکو رسانده تا در آینده دنیاگردی، سهم بیشتری را از آن خود کند. در تور کوبا وبلاگ هم نفس بیشتر از این کشور و عجایبش خواهید شنید.

سخن پایانی:

جهانگردی تنها یک سفر فیزیکی نیست؛ بلکه پلی است میان گذشته، حال و آینده. همان‌گونه که در داستان‌های ویتنام، قونیه و کوبا مشاهده کردیم، این صنعت توانسته است ملت‌ها را از بحران‌های تاریخی، فرهنگی و اقتصادی عبور دهد و آنها را به نمادهایی از بازآفرینی و امید تبدیل کند. این داستان‌ها به ما یادآوری می‌کنند که گردشگری می‌تواند درهای نوینی به سوی آینده بگشاید، مشروط بر آنکه احترام به طبیعت، فرهنگ و مردم بومی در اولویت قرار گیرد. در دنیای امروز، شاید وقت آن رسیده است که ما نیز از این جاذبه‌ها الهام گرفته و نقش خود را در توسعه پایدار گردشگری ایفا کنیم.

به "سه کشوری که گردشگری سرنوشتشان را دگرگون کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه کشوری که گردشگری سرنوشتشان را دگرگون کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید