زیلوی میبد، سفیری از هنر اصیل ایرانی با امتیاز جهانی A
به گزارش وبلاگ هم نفس، هنرهای دستی، بازتاب فرهنگ، تاریخ و اصالت هر ملت هستند. در میان این گنجینههای بینظیر، زیلوی میبد بهعنوان یکی از قدیمیترین صنایع دستی ایران، جایگاهی ویژه دارد. این اثر هنری با طرحها و رنگهای چشمنواز خود نهتنها نمادی از هنر ایرانی بلکه شاهکاری از دقت و خلاقیت است. در سالهای اخیر، زیلوی میبد موفق به کسب افتخارات بسیاری شده است که از جمله مهمترین آنها، دریافت امتیاز A از شورای جهانی صنایع دستی است. این موفقیت، نشاندهنده کیفیت بینظیر و ارزش جهانی این هنر فاخر است.
زیلوی میبد در داوری شورای جهانی صنایع دستی که از طریق یونسکو و انجمن توسعه و ترویج صنایع دستی برگزار می شود، امتیاز A را کسب کرد.
نشان مرغوبیت صنایع دستی در سال 2000 به طور مشترک از طریق سازمان یونسکو و انجمن توسعه و ترویج صنایع دستی (ASEN) پایه گذاری شد و در پی پیروزیت های کسب شده، این طرح در سراسر دنیا توسعه یافت. همچنین مهر اصالت یونسکو با هدف حمایت از صنایع دستی و اشتغال زایی بیشتر، به مهم ترین پروژه یونسکو در حوزه صنایع دستی تبدیل شده است.
داوری شورای دنیای صنایع دستی به منظور ارزیابی آثار هنری و محصولات با کیفیت و مرغوب صنایع دستی، هر دو سال یک بار برگزار می شود، و در مراسم امسال زیلوی میبد پیروز به کسب امتیاز A در این داوری شد. محمدرضا دهقان مهرجردی، معاون صنایع دستی استان یزد در این باره گفته است:
در چهارمین برنامه داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، 48 اثر از 29 هنرمند استان، از طریق 5 داور از هنرمندان استان، یک ناظر از ستاد مرکز و 4 کارشناس حوزه معاونت صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله اول بیست اثر از 15 هنرمند برای داوری نهایی انتخاب شدند، که 4 اثر از استان یزد (تغار سفالی اثر آقای سید مهدی علمچی، دیس چهارگوش اثر شرکت میبد مروارید، جاشمعی دیواری اثر آقای مرتضی عرفان، سجاده زیلو اثر شرکت تعاونی زیلوی میبد) پیروز به اخذ نمره قبولی و دریافت نشان ملی مرغوبیت شدند.
او در ادامه اضافه نمود:
آثار مهر ملی گرفته برای سومین بار، مجدد داوری و از میان 4 اثر نشان ملی، زیلوی میبد کاندید برای شورای دنیای صنایع دستی (WCC) انتخاب و ارسال شد، که در این داوری پیروز به کسب امتیاز A شد.
سخن پایانی:
زیلوی میبد، نه تنها میراثی از گذشتههای درخشان ایران است، بلکه بهعنوان نمایندهای از صنایع دستی اصیل کشور، جایگاه ایران را در عرصههای بینالمللی تثبیت کرده است. کسب امتیاز A از شورای جهانی صنایع دستی، گامی مهم در مسیر حمایت از هنرمندان و توسعه صنایع دستی به شمار میرود. این موفقیت ارزشمند، نهتنها افتخاری برای هنرمندان میبد بلکه الگویی برای سایر صنایع دستی ایران است تا در مسیر شکوفایی و جهانی شدن گام بردارند. با تکیه بر این دستاوردها، میتوان به آیندهای درخشان برای صنایع دستی ایران امیدوار بود.