شیائومی هم ظاهرا عملکرد گوشی هایش را در بنچمارک دستکاری می کند
به گزارش وبلاگ هم نفس، اینطور که به نظر می رسد، شیائومی هم مثل سامسونگ عملکرد گوشی هایش را به گونه ای دستکاری می کند که در بنچمارک های معروف نظیر گیک بنچ بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارند.
حتما شنیده اید که سامسونگ با سرویس بهینه سازی مخصوص بازی خود (GOS)، عملکرد گوشی هایش را برای بهبود طول عمر باتری و جلوگیری از داغ شدن آن ها در بیش از 10 هزار اپلیکیشن دستکاری می کرد تا ضعیف تر کار کنند. اما اپلیکیشن های مخصوص بنچمارک در بین این 10 هزار اپلیکیشن دیده نمی شدند. بدین ترتیب کاربران شدیدا به این موضوع معترض شدند که شرکت می خواسته گوشی هایش فقط روی کاغذ و در تبلیغات ها عملکرد خوبی داشته باشد و نه در عمل. شرکت کره ای با ارسال بیانیه ای از این بابت عذرخواهی کرد و مجبور شد با عرضه آپدیتی در رابط کاربری One UI 4.1 این مشکل را حل نماید.
اما حالا به نظر می رسد شیائومی هم راستا مشابهی را در پیش گرفته است. شرکت چینی ظاهرا عملکرد گوشی هایش را به گونه ای تغییر می دهد که در برخی از اپلیکیشن های معروف بنچمارک، بسیار قدرتمند ظاهر شوند در حالی که در عمل آن عملکرد خوب را از خود به نمایش نمی گذارند. البته منظورمان این نیست که ضعیف هستند، فقط آنچه را که شرکت تبلیغ می کند را ارائه نمی کنند. این خبر را اولین بار یکی از کاربران با نام جان پول در توییتر به اشتراک گذاشت.
اما جان پول که شاید نام آن را نشنیده باشید یک کاربر عادی نیست. او در گیک بنچ به عنوان یک توسعه دهنده فعالیت می کند و به همین علت می تواند منبع قابل اعتمادی باشد. گیک بنچ اخیرا سامسونگ را به خاطر این اقدامی که انجام داد تحریم و بسیاری از گوشی های این شرکت را از لیست خود حذف کرد. حالا طبق گفته های پول، گوشی های شیائومی ظاهرا بر اساس نوع اپلیکیشن، عملکرد خود را تغییر می دهند. به عبارتی دیگر، عملکرد آن ها کاملا بسته به نوع کاری است که با آن انجام می دهید. پول این موضوع را زمانی متوجه شد که با شیائومی 11 در حال تست گیری در گیک بنچ بود. او متوجه شد که امتیازات ثبت شده در بنچمارک گیک بنچ واقعی، با امتیازی که او در یک اپلیکیشن گیک بنچ دیگر اما این بار با نام فورتنایت (بازی) مشاهده کرد کاملا متفاوت بود.
گوشی در بخش تک هسته ای، حدودا 30٪ و در بخش چند هسته ای هم 15٪ در بنچمارک تقلبی امتیاز کمتری کسب کرد. این به چه معناست؟ گوشی شیائومی یا بهتر است بگوییم گوشی های شیائومی وقتی متوجه می شوند اپلیکیشنی که روی آن اجرا می کنید یک اپلیکیشن مخصوص بنچمارک است، بهترین عملکرد خود را ارائه می کنند. اما به محض اینکه متوجه شوند یک بازی یا اپلیکیشن دیگری در حال اجراست، شاهد افت عملکرد آن ها خواهیم بود تا از افزایش مصرف انرژی و داغ شدن جلوگیری شود. دقیقا اقدامی که سامسونگ انجام داد و با واکنش های بسیار بدی هم از سوی کاربرانش همراه شد.
اینطور که به نظر می رسد، نه فقط در اجرای فورتنایت بلکه در اجرای بسیاری از بازی های دیگر نظیر Genshin Impact هم شیائومی 11 عملکرد ضعیف تری از آنچه که در بنچمارک به نمایش گذاشت ارائه کرد. حال شیائومی از چه طریقی این کار را انجام داده باید منتظر ماند تا ببینیم چه بیانیه ای در این رابطه منتشر می کند. اینکه شما محصولی را در بنچمارک با امتیاز مثلا خوب خریداری می کنید اما رد عمل می بینید که انتظارات شما را در سطح میانه برآورده می کند اصلا اتفاق جالبی نیست.
اگر گوشی داغ می شود یا باتری آن زود خالی می شود به کاربر مربوط می شود که از آن محافظت کند. نه اینکه بدون اطلاع او، عملکرد گوشی به خاطر دلایل ذکر شده تضعیف شود. این سیاست نه چندان جالب باید کنار گذاشته شود چرا که مصداق شاخص گول زدن و کلاه برداری است. 15 یا 30٪ اصلا درصد پایینی نیستند و حال حساب کنید محصولی که مثلا 1000 دلار برای خرید آن می پردازید، 30٪ از آنچه که انتظار داشتید ضعیف تر عمل می کند به این خاطر که شرکت سازنده می خواهد از باتری یا داغ شدن آن محافظت کند.
گیک بنچ هنوز شیائومی را به خاطر این کار تحریم نکرده است. باید ببینیم بیانیه شرکت چینی در این رابطه چیست و آیا آن هم مثل سامسونگ به اشتباهی که مرتکب شده اعتراف خواهد کرد یا خیر.
منبع: Gizmochina
منبع: دیجیکالا مگ