طرز تهیه انواع برنج کته
به گزارش وبلاگ هم نفس، کته از برنج های محبوب ایرانی است. برنجی بدون مخلفات که علاوه بر انواع خورش و غذاهای گیلانی مثل میرزاقسمی و غیره می تواند به تنهایی هم سرو گردد و همراه با ماست، یک غذای کامل و محبوب باشد. اما شاید ندانید که ایرانی ها کته را به شیوه های متفاوتی طبخ می نموده اند. در این مطلب، طرز تهیه کته را به چند روش با شما در میان می گذاریم.
مواد لازم برای تهیه کته (برای حدود 4 نفر)
- برنج سه پیمانه
- نمک به اندازه لازم
- روغن دو تا سه قاشق (فقط برای کته های تهرانی)
طرز تهیه کته گیلانی
کته یکی از غذای های محبوب مردم گیلان است و آنچه در تهران و سایر شهرها به این نام درست می نمایند، درواقع از کته گیلانی وام گرفته شده. برای تهیه کته گیلانی، برنج را پاک کنید و 2 تا 3 بار با آب بشویید. برنج شسته شده را در 6 پیمانه آب (دوبرابر مقدار برنج) و کمی نمک در یک قابلمه برای 2 تا 3 ساعت خیس کنید. بعد قابلمه را روی اجاق به جوش بیاورید.
پس از آنکه آب برنج جمع شد، آتش را کمتر کنید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. 30 دقیقه بعد کته شما آماده است.
برای بستن ته دیگ، 30 دقیقه بعد از پخت، برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید.
قبل از کشیدن کته، برنج برا چند دقیقه در 3 تا 4 بند انگشت آب سرد بگذارید و اطراف کته را با کاردک از دیواره جدا کنید تا به طور سالم در ظرف سرو برگردد.
طرز تهیه کته تهرانی
طرز تهیه کته تهرانی، شبیه کته گیلانی است. تنها تفاوت این است که بعد از جمع شدن آب برنج، 2 تا 3 قاشق روغن روی برنج می دهید و سپس دم کنی را روی قابلمه می گذارید.
طرز تهیه کته نیمه آبکش
برای تهیه این نوع کته تهرانی، برنج را با 2 لیتر آب و کمی نمک در قابلمه بریزید و روی آتش تند به جوش بیاورید. وقتی که دانه های برنج نرم شد، آن را از روی آتش بردارید و آبش را خالی کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذرارید و روی برنج 2 تا 3 قاشق روغن داده و دم کنید.
نمک این برنج را کمی بیشتر از کته های قبلی بریزید؛ چون بخشی از نمک با آبی که می ریزید، از قابلمه بیرون می رود.
تفاوت این برنج، با برنج آبکش شده این است که در میانه پخت شسته نمی گردد.
.
طرز تهیه کته بریده
کته بریده از غذاهای رایج تهران قدیم بوده است. برای تهیه این کته، پس از آماده شده آن را با یک بشقاب در قابلمه فشار دهید و صبر کنید تا سرد گردد. سپس با کارد برنج فورم گرفته را به شکل لوزی یا چهارگوش ببرید و سرو کنید.
کته بریده سرد با خورش گرم خورده می گردد و معمولا برنج آن در زمان جوشیدن، کمی نرم تر از کته های دیگر می گردد.
منبع: کتاب کاله