طرز تهیه آش اسفناج براى تقویت سرماخوردگى

به گزارش وبلاگ هم نفس، آش در آشپزخانه های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. این غذای مقوی، با تنوع بسیار خود، تقریبا هر سلیقه ای را راضی می نماید و پای ثابت سفره های افطاری است. به علاوه اینکه، در طرز تهیه یک آش واحد هم روش های مختلفی وجود دارد که باعث تنوع بی نظیری در طعم ها می گردد. در این مطلب از خبرنگاران به سراغ طرز تهیه آش اسفناج و روش های متنوع پخت آن رفته ایم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه آش اسفناج براى تقویت سرماخوردگى
آش اسفناج
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیحداقل یک نیمروز برای خیس خوردن حبوبات
زمان پخت غذا4 ساعت
مقدار سختیمیانه

آش اسفناج خوشمزه و مقوی

آش اسفناج از انواع غذا با اسفناج ، هم با حبوبات و هم بدون آن قابل طبخ است. به علاوه، برای تزئین آن، از مواد مختلفی مانند کشک، دوغ غلیظ شده، ماست و حتی رب انار و رب آلوچه هم می توان استفاده کرد. در ادامه، نحوه درست کردن آش اسفناج با یکی از رایج ترین دستورهای موجود را می خوانید و پس از آن، به سراغ دستورهای متنوع دیگر این آش خوشمزه می رویم.

مواد لازم برای تهیه آش اسفناج

گفتنی است که در صورت در دسترس نبودن اسفناج، می توانید در این آش، از برگ چغندر هم بهره ببرید.

میزان مورد احتیاجمواد لازم
اسفناجا کیلو
برنجنصف پیمانه
عدس1 پیمانه
لوبیا چیتینصف پیمانه
ماشنصف پیمانه
پیاز2 عدد
سیر3 حبه
کشک1 قاشق غذاخوری
نعنا داغبه میزان لازم
آویشن1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

طرز پخت آش اسفناج براى سرماخوردگى

مراحل تهیه این آش خوشمزه مطابق زیر است:

  • مرحله اول: از شب قبل تمام حبوبات را به صورت جداگانه بخیسانید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد
  • مرحله دوم: لوبیا چیتی را به صورت جداگانه بپزید و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: پیازها را به صورت ریز خرد نموده و در تابه ای تفت دهید، پس از اینکه کمی سبک شد، سیر خرد شده و کمی زردچوبه را هم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم :عدس را همراه با برنج و ماش بشویید و همراه میزانی آب، داخل قابلمه ای مناسب بریزید تا بپزند.
  • مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه آش اسفناج با برنج، لوبیاهای پخته شده و ترکیب پیاز داغ و سیر داغ را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله ششم :صبر کنید تا تمام مواد کاملا بپزند و برنج به حد له شدن برسد، در این مرحله، اسفناج را اضافه کنید و حرارت شعله را به مدت 20 دقیقه زیاد کنید تا آش لعاب بیندازد.
  • مرحله هفتم: پس از 20 دقیقه، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آش اسفناج، جا بیفتد.
  • مرحله هشتم :در نیم ساعت پایانی، یک قاشق کشک و میزانی نعنا داغ به آش اضافه کنید.

نکات مهم برای تهیه آش خوش طعم و خوشمزه اسفناج

در طرز تهیه این آش خوش طعم، این نکات تکمیلی را به خاطر داشته باشید:

  • طرز تهیه آش اسفناج با بلغور هم کاملا مشابه مراحل بالاست، با این تفاوت که در آن، به جای برنج، می توان از بلغور گندم یا جو استفاده کرد. اتفاقا آش اسفناج با گندم، فواید بسیار زیادی نیز دارد.
  • برای تهیه آش اسفناج مجلسی، می توانید به صورت جداگانه میزانی کوفته قلقلی تهیه نموده و موقع سرو در آش بریزید.

2 روش طرز تهیه آش اسفناج با عدس

آش اسفناج را علاوه بر روش بالا، می توانید به روش های متنوعی تهیه کنید. در ادامه دو روش دیگر برای تهیه این آش با عدس را آموزش می دهیم و سپس به سراغ مابقی دستورهای تهیه می رویم.

طرز تهیه آش اسفناج و عدس به روش دوم

مواد اصلی این روش شامل اسفناج، عدس، کلم برگ، پیاز و رشته آش است. به این منظور و برای تهیه آش، اسفناج های خرد شده را با پیاز داغ و زردچوبه تفت دهید. سپس عدس و میزانی آب همراه با فلفل و کمی نمک اضافه کنید و صبر کنید تا مواد آش با حرارت ملایم بپزند.

کلم سفیدها را خرد کنید و با میزانی آب بپزید. سپس، آبکش نموده و همراه با میزانی پیاز داغ، داخل آش بریزید. مانند طرز تهیه آش رشته، در مرحله آخر، رشته آش را اضافه نموده و پس از آن، نمک آش را مقدار کنید.

می توان برای تزئین این آش اسفناج خوشمزه، از نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و میزانی کشک استفاده کرد. به علاوه، می توانید مانند طرز تهیه آش انار، به جای کشک، از رب انار یا آلوچه هم برای تزئین آن بهره ببرید.

طرز تهیه آش عدس و اسفناج به روش سوم

در این روش به اسفناج، برنج، عدس، لوبیا سفید و میزانی پیاز و سیر احتیاج دارید. برای تهیه آن، لوبیاهای خیس خورده را بپزید و عدس و برنج را به آن اضافه کنید. برای طعم بهتر می توانید در این مرحله، میزانی پیاز داغ و سیر داغ هم داخل قابلمه بریزید. پس از پخت حبوبات و برنج، اسفناج های خرد شده را در آش بریزید و در مرحله آخر، کشک را اضافه نموده و نمک و فلفل آش را مقدار کنید.

در نهایت، آش اسفناج را با پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و به جامانده کشک، تزئین کنید.

همین طور پیشنهاد می کنیم که حتما طرز تهیه آش شلغم را نیز در مجله وبلاگ هم نفس دنبال کنید. این آش هم برای یاری به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، بسیار موثر است.

طرز تهیه آش اسفناج و لپه

مواد این آش شامل اسفناج، لپه، عدس، پیاز و بلغور گندم یا جو است. دقت کنید که میزان لپه باید نصف عدس باشد. برای تهیه آن، حبوبات را همراه با بلغور، پیاز خلالی شده و ادویه جات لازم بپزید و سپس اسفناج خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید.

پس از پختن کامل مواد، میزانی رشته پلویی در آش بریزید و در آخر، پیاز داغ، نعنا داغ و کره را به آش اضافه کنید.

همان طور که دیدید طرز تهیه این نوع آش بسیار آسان است و تهیه آن نسبت به دستورهای قبلی، وقت کمتری می گیرد. به همین ترتیب طرز تهیه سوپ شلغم نیز بسیار ساده بوده و با داشتن خواص زیاد، پیشنهاد می گردد که مراحل تهیه آن را نیز یاد بگیرید.

طرز تهیه آش اسفناج یزدی (شولی)

آش شولی یا همان آش اسفناج یزدی، دارای خواص بسیار زیادی بوده و برای سرماخوردگی و به طور کلی بیماری های ویروسی، مفید است. برای تهیه این آش، به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:

مواد اولیهمقدار لازم
اسفناج و شویدهر کدام 750 گرم
تره و جعفریهر کدام 200 گرم
شنبلیله6 شاخه
پیاز بزرگ2 عدد
عدس1 لیوان
آرد1 لیوان
روغن مایعبه میزان کافی
نعناع خشک2 قاشق غذاخوری
سرکه یا رب اناربه مقدار کافی
چغندر بزرگ2 عدد

سپس مراحل زیر را دنبال کنید تا آش شولی خوشمزه شما، آماده سرو کردن گردد:

  • مرحله اول: پیش از هر کاری، چغندرها را شسته، پوست آن ها را گرفته و به شکل خلالی برش دهید.
  • مرحله دوم: حالا چغندرهای برش خورده را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند.
  • مرحله سوم: در این مرحله از پخت آش شولی، عدس و سبزی ها را که باید پیشتر شسته و خرد نموده باشید، به چغندرها اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در ظرفی دیگر نعناع داغ را آماده کنید. برای این منظور باید در یک ظرف مناسب میزانی روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، نعناع را داخل آن ریخته و زردچوبه بزنید. ظرف مدت 1 دقیقه نعناع سرخ شده و آماده می گردد.
  • مرحله پنجم: پیازها را به شکل خلالی خرد نموده و در روغن به همراه زردچوبه سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. درست مانند کاری که در طرز تهیه آش رشته انجام می دهیم.
  • مرحله ششم: آرد را با نصف لیوان یا کمی بیشتر آب مخلوط نموده و خوب هم بزنید به شکلی که بافت آن یکدست گردد. دقت داشته باشید که به هیچ وجه آرد گوله گوله نگردد.
  • مرحله هفتم: اگر مواد داخل آش پخته شده اند، میزانی از پیاز داغ و نعناع داغ را به آن ها اضافه نموده و باقی را نیز برای تزئین روی آش نگه دارید.
  • مرحله هشتم: سپس مخلوط آرد و آب را نیز اضافه نموده و هم بزنید تا گوله گوله نشده و خوب در سطح آش پخش گردد. حالا زمان دهید تا آش برای مدت 10 تا 15 دقیقه جا بیفتد.
  • مرحله نهم: در نهایت آش را در ظرف مناسب سرو نموده و روی آن نعناع داغ و پیاز داغ برای تزئین بریزید.

نکته: شما می توانید این آش را به همراه کشک یا رب انار، میل کنید.

طرز تهیه آش اسفناج با گشنیز

این آش، غذایی مقوی و سبک برای افراد مبتلا به سرماخوردگی است. برای تهیه این آش به این ترتیب عمل کنید:

  • مرحله اول: میزانی سینه مرغ را همراه با پیاز نگینی و زردچوبه تفت داده و با میزانی آب بپزید.
  • مرحله دوم: در قابلمه ای مناسب، برنج را بپزید و آب مرغ و سبزیجات آش شامل گشنیز و اسفناج را به آن اضافه کنید.

نکته: نسبت گشنیز و اسفناج باید مساوی باشد.

  • مرحله سوم: درب آش را بگذارید تا کاملا جا بیفتد.
  • مرحله چهارم: در مراحل پایانی پخت، مرغ های ریش ریش شده را درون آش بریزید و در صورت تمایل، میزانی روغن زیتون هم به آن اضافه کنید. آش اسفناج خوشمزه شما آماده است و می توانید آن را همراه با نارنج یا آبلیموی تازه سرو کنید.

در طرز تهیه این آش، برای قوت بیشتر آن، از میزانی سیر و شلغم نگینی شده هم استفاده می گردد.

طرز تهیه آش اسفناج با ماست

برخلاف دستورهای قبل که بیشتر مناسب فصول سرد و زمستان هستند، آش اسفناج و ماست یک آش خنک تابستانی است. برای تهیه آن، کافیست حدود یک پیمانه لوبیا سفید خیس خورده را با میزانی آب بپزید و سپس اسفناج های خرد شده را به آن اضافه کنید. پس از پخت اسفناج، رشته آش را اضافه کنید. صبر کنید تا رشته ها بپزند و آش به غلظت مناسب برسد. در 5 دقیقه پایانی پخت، میزانی نعنا داغ را با ماست ترش مخلوط نموده و به تدریج به آش اضافه کنید.

به همین سادگی، آش اسفناج با ماست تابستانی شما آماده است و می توانید آن را با میزانی سیر داغ و پیاز داغ تزئین کنید.

طرز تهیه آش اسفناج تبریزی

برای تهیه آش اسفناج تبریزی، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد اولیهمقدار لازم
اسفناج1 کیلوگرم
کلم برگ1.5 پیمانه
عدس1.5 پیمانه
پیاز1 عدد
پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغهر کدام 2 قاشق غذاخوری
رشته آشدو سوم بسته
کشکبه میزان کافی
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار کافی

مراحل تهیه آش اسفناج تبریزی به شرح زیر است:

  • مرحله اول: پیش از هر کاری ضروری است که پیاز را به شکل نگینی خرد نموده و به همراه روغن در تابه ای تفت دهید.
  • مرحله دوم: حالا نوبت به تفت دادن اسفناج می رسد. کافی است که اسفناج را نیز حرارت داده و اجازه دهید که کمی تغییر رنگ دهد.
  • مرحله سوم: حالا عدس را به اسفناج و پیاز داغ اضافه نموده و آب در قابلمه بریزید تا مواد آغاز به پخته شدن، نمایند.
  • مرحله چهارم: کمی ادویه نیز در این مرحله اضافه کنید تا آش خوب طعم دار گردد.
  • مرحله پنجم: حالا کلم سفید را خرد نموده و در قابلمه دیگری در آب ریخته و بگذارید روی حرارت تا پخته شوند.
  • مرحله ششم: سپس کلم سفیدهای پخته شده را آبکش نموده و داخل قابلمه آش بریزید.
  • مرحله هفتم: الان وقت آن است که پیاز داغ را به آش اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: زمانی که متوجه شدید تمام مواد آش پخته شده اند، رشته را اضافه نموده و کمی کشک نیز بریزید.
  • مرحله نهم: پس از ریختن رشته، یک استکان آب سرد به آش اضافه کنید تا مانع وارفتن رشته گردد. ضمناً زیاد آش را در این مرحله هم نزنید تا رشته ها خرد نشوند. در واقع هم زدن شما باید با احتیاط و ملاحظه باشد.
  • مرحله دهم: پس از جا افتادن آش، آن را داخل ظرف مناسب ریخته و با نعناع داغ، پیاز داغ، کشک یا رب انار، تزئین کنید.

آش اسفناج و تنوعی که فکرش را نمی کنید…

طرز تهیه این آش خوشمزه را به روش های مختلف برای شما شرح دادیم. حال، اگر برای تهیه آش اسفناج یا انواع دیگر آش های خوشمزه ایرانی، وقت کافی ندارید، گزینه سفارش آنلاین غذا در وبلاگ هم نفس در اختیار شماست تا در کمترین زمان ممکن، سفره شما را با انواع غذاهای لذیذ و دلچسب ایرانی زینت بخشد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه آش اسفناج براى تقویت سرماخوردگى" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش اسفناج براى تقویت سرماخوردگى"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید