اگر سیاتیک دارید این 8 کار را انجام ندهید

به گزارش وبلاگ هم نفس، اگر سیاتیک دارید در کنار تمام راهکارهای درمانی که پزشک به شما توصیه می کند، کارهایی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید. وقتی پادرد ندارید خیلی از کارها ممکن است به نظرتان بی ضرر بیاید؛ اما با انجام این کارها درد سیاتیک تان جرقه خواهد خورد.

اگر سیاتیک دارید این 8 کار را انجام ندهید

به گزارش وبلاگ هم نفس، در میان تمام عوارض مربوط به کمر و پا، سیاتیک یکی از آزاردهنده ترین دردهاست. وقتی عصب سیاتیک فشرده می شود یا آسیب می بیند، می تواند منجر به درد زیادی در پایین کمر و پا شود که با عامل ساده ای مثل ایستادن شروع شده است.

اگر سیاتیک دارید در کنار تمام راهکارهای درمانی که پزشک به شما توصیه می کند، کارهایی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید. وقتی پادرد ندارید خیلی از کارها ممکن است به نظرتان بی ضرر بیاید؛ اما با انجام این کارها درد سیاتیک تان جرقه خواهد خورد.

دوچرخه سواری نکنید

متأسفانه، زمانی که سیاتیک دارید مجاز به دوچرخه سواری نیستید. وقتی روی دوچرخه می نشینید طبیعتاً به جلو خم می شوید و همین می تواند باعث شود عصب سیاتیکتان بیشتر تحت فشار قرار بگیرد. اگر زین دوچرخه تان راحت و نرم و ضربه گیر نباشد یا ارتفاع مناسبی نسبت به رکاب نداشته باشد، درد سیاتیک تان خیلی بدتر خواهد شد.

سیگار نکشید

دلایل خیلی زیادی وجود دارد که نباید سیگار بکشید و اگر بخواهیم از همه آنها نام ببریم یک لیست بسیار طولانی خواهد شد. اما اگر باز هم در پی دلیل دیگری برای ترک سیگار می گشت پس خوب است بدانید سیگارکشیدن علائم سیاتیک را بدتر می کند.

سیگار ترکیبات سمی دارد که وقتی آنها را نفس می کشید اثرات مخربی بر سلول هایتان می گذارند و تحلیل رفتن دیسک های ستون فقرات و رگ ها را سرعت می دهند. ضمناًً وقتی سیگار می کشید، نیکوتینی که مصرف می کنید می تواند رگ هایتان را باریک تر هم بکند و در نتیجه روی سیاتیکتان اثر منفی بگذارد. بدن شما برای اینکه به طور مؤثر خودش را بازسازی کند نیاز به جریان مداوم و سالمی از خون دارد.

وقتی موقع راه رفتن پشتتان را قوز می کنید، فشار اضافی به میان تنه تان وارد می شود که می تواند بر پایین کمرتان اثر گذاشته و فشار سیاتیک را افزایش دهد. با پشت کاملاً صاف راه رفتن هم می تواند به پایین کمر فشار وارد کند. پس حواستان باشد که با چه شرایطی راه می روید.

تمام روز ننشینید

بیشتر ما ساعت های طولانی در روز نشسته ایم و بسته به کار و شغلمان شاید چاره دیگری نداشته باشیم. اما اگر سیاتیک دارید باید سعی کنید ساعت های طولانی در شرایط نشسته کنید.

نشستن می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند؛ زیرا فشار وارد بر پایین کمر را افزایش می دهد. شما می توانید هر یک ساعت از جایتان بلند شوید و کمی راه بروید و حرکت کنید. این کار نه تنها از فشار وارد بر پایین کمرتان کم می کند؛ بلکه باعث بهبود گردش خون و در نتیجه کمک به التیام عارضه سیاتیک تان خواهد شد. همچنین می توانید از میز ایستاده استفاده کنید. وقتی ایستاده اید بدنتان فرم بهتری دارد و فشار چندانی به پایین کمرتان وارد نمی شود.

به جلو خم نشوید

اگر سیاتیک دارید پس می دانید که چطور کوچک ترین حرکتی می تواند سبب شعله ورشدن درد سیاتیک بشود و یکی از این حرکات همان چیزی است که طی روز بارها انجامش می دهیم؛ خم شدن به جلو.

به جلو خم شدن برای برداشتن چیزی به ستون فقرات فشار وارد می کند و عضلات و تاندون ها مجبور می شوند وقتی در حالت خم به جلو هستید، این شرایط را تاب بیاورند و اگر برای برداشتن چیز سنگینی به جلو خم شوید، فشار بیشتری هم به ستون فقراتتان وارد می کنید و درد سیاتیکتان بدتر هم می شود.

موقع راه رفتن قوز نکنید

شرایط های نادرست بدنی خیلی راحت تبدیل به عادت می شوند و البته کار سختی است که بخواهیم تمام مدت متوجه شرایط بدنی خود باشیم. مثلاً ممکن است همین الان که نشسته اید کمرتان را صاف کنید؛ اما چند لحظه بعد یادتان برود و دوباره قوز کنید. در مورد سیاتیک این مسئله بسیار جدی است؛ زیرا شرایط بدنی تأثیر چشمگیری بر شدت علائم می گذارد.

وقتی موقع راه رفتن پشتتان را قوز می کنید، فشار اضافی به میان تنه تان وارد می شود که می تواند بر پایین کمرتان اثر گذاشته و فشار سیاتیک را افزایش دهد. با پشت کاملاً صاف راه رفتن هم می تواند به پایین کمر فشار وارد کند. پس حواستان باشد که با چه شرایطی راه می روید: اگر شکم یا لگنتان را جلو بیاورید، تنش و فشار زیادی به پایین کمرتان وارد می شوید و ستون فقراتتان از این شرایط بد متأثر می شود. پس مراقب باشید در قوز نکردن حین راه رفتن زیاده روی نکنید!

پس چه باید بکنید؟ کافی است ستون فقراتتان در حالت خنثی باشد. یعنی کمر و پشتتان ریلکس باشد و انحنای طبیعی خود را داشته باشد. گردن و سرتان هم آزاد باشد و نه به عقب برود و نه به جلو متمایل شود. سرعت راه رفتنتان هم باید مناسب باشد و جوری قدم بردارید که پاهایتان زیر لگنتان باشند.

بهتر است مدتی پیاده روی تند را کنار بگذارید

برای خیلی از افراد، دو یا پیاده روی تند صبحگاهی مثل یک فنجان قهوه است که آنها را سرحال می آورد و نمی توانند از آن بگذرند. اما شاید برای شما بهتر باشد که چند هفته این عادت را کنار بگذارید. چیزهایی که باعث فشار زیاد به کمرتان می شوند، مثل قدم های مکرر روی سطح سخت می توانند علائم سیاتیک را بدتر کنند.

استرستان را کم کنید

سیاتیک به خودی خود می تواند استرس برانگیز باشد. درد مداوم در کمر و پاها که به نظر می رسد با کوچک ترین عامل ظاهر می شود واقعاً استرس برانگیز است؛ بنابراین کنترل استرس زمانی که سیاتیک دارید اثر بزرگی بر دردتان می گذارد. وقتی استرس دارید بدنتان درگیر واکنش های فیزیکی می شود که یکی از آنها کاستن از اکسیژنی است که عصب هایتان دریافت می کنند. عصب سیاتیک هر چه اکسیژن کمتری دریافت کند، احتمال اینکه دردناک تر شود بیشتر است. استرس می تواند بر عضلات نیز اثر بگذارد و آنها را منقبض و کشیده کند و از این طریق هم بر درد سیاتیکتان اثر بگذارد.

تمریناتی که همسترینگ را می کشند انجام ندهید

یکی از ویژگی های شاخص سیاتیک، دردی تندوتیز است که به سمت عضلات همسترینگ نیز می رود. خیلی از افراد تصور می کنند تمریناتی که این عضلات را می کشند مناسب اند اما هرچند ممکن است منطقی به نظر برسد، در واقع بهتر است از خیلی از انواع این تمرینات اجتناب کنید تا گرفتگی سیاتیکتان بدتر نشود. مثلاً حرکت سادهٔ خم شدن به جلو برای رساندن دست ها به انگشتان پا می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و مدت زمان ریکاوری تان را طولانی تر کند.

البته یک تمرین کششی برای همسترینگ ها وجود دارد که می تواند برای شما که سیاتیک دارید مفید باشد. این تمرین در حالت ایستاده انجام می شود، یک پا را روی سطحی بلندتر قرار می دهید و پای دیگر را محکم روی زمین نگه می دارید و پایی را که بالاتر گذاشته اید 20 تا 30 ثانیه می کشید. این می تواند روش خوبی برای شل کردن عضلات همسترینگتان باشد و به سیاتیکتان کمک کند.

وقتی درد سیاتیک دارید مجبور نیستید ورزش را متوقف کنید؛ پیاده روی ساده و روزانه می تواند راه بسیار خوبی برای حفظ قدرت عضلات و گرم نگه داشتن آنها طی دورهٔ ریکاوری باشد.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: همشهری آنلاین

به "اگر سیاتیک دارید این 8 کار را انجام ندهید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر سیاتیک دارید این 8 کار را انجام ندهید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید