سقف پنلدار ؛ مقاوم و کارآمد
به گزارش وبلاگ هم نفس، سقف پنلدار یکی از روش های مدرن برای ساختن سقف های مجذوب کننده ، مقاوم و کارآمد است. با استفاده از این تکنولوژی ، می توان ساختمان هایی با سقف هایی بی نظیر و فوق العاده زیبا ساخت. اما چگونه این سقف ها ساخته می شوند و چه مزایایی دارند؟ در این مقاله، به آنالیز این موضوع خواهیم پرداخت.
اولین مزیتی که سقف پنلدار دارد ، مقاومت بالاست. این سقف ها با استفاده از پنل هایی ساخته شده که از موادی مانند فایبرگلاس ، فولاد و چوب تهیه می گردند. این مواد باعث می شوند که سقف پنلدار بسیار محکم و مقاوم در برابر زلزله ، باد و آتش باشد.
دومین مزیت سقف پنلدار ، سرعت ساخت آن است. این سقف ها بسیار سریع ساخته می شوند و در مقایسه با سقف های سنتی ، زمان کمتری برای ساختن آنها احتیاج است. بعلاوه ، ساختمان های سقف پنلدار به علت سرعت بالای ساخت، هزینه کمتری نیز دارند.
مزیت بعدی سقف پنلدار ، طراحی زیبای آن است. این سقف ها با استفاده از پنل هایی با طرح های مختلف و رنگ های زیبا ساخته می شوند. این طرح ها به شکل های مختلفی بوده و برای ساختمان های مختلف مناسب هستند.
مزیت دیگری که سقف پنلدار دارد ، کم مصرف بودن انرژی است. با استفاده از این تکنولوژی، می توان ساختمان هایی با سقف های دارای عایق حرارتی بسیار خوب ساخت. این عایق حرارتی باعث می شود که ساختمان در طول فصل گرما و یا سرما ، کمتر از انرژی برای گرم کردن یا سرما کردن احتیاج داشته باشد.
سقف پنلدار گچی معمولی
سقف پنلدار گچی معمولی ، با استفاده از صفحاتی با مقاومت بالا ، در مقابل عواملی مانند آتش ، مقاومت دارد. طرف یکی از این تخته ها سفید و طرف دیگر آن قهوه ای است. این نوع پانل گچی با مقدار 8 × 4 فوت و ضخامتی حدوداً 8/3 تا 1 اینچ ، رایج ترین نوع پانل گچی است.
به طور معمول ، سقف پنلدار گچی معمولی گچی در سیستم های خشک سازی (مانند دیوار جدانماینده ، دیوار پوششی و سقف کاذب) استفاده می شود و دارای روکش کرم رنگی است.
سقف پنلدار مقاوم در برابر حریق
سقف پنلدار گچی مقاوم در برابر رطوبت (MR یا GKBI) ، یک نوع پانل گچی بوده که برای مقاومت در برابر رطوبت طراحی شده است. برای انتخاب و اجرای هر نوع پانل گچی تخته ای ، ضروری است که موقعیت مکانی را به دقت ارزیابی نموده و سازه ای مناسب و مورد احتیاج را طراحی و اجرا کنید. در مناطقی که با رطوبت روبرو هستند ، استفاده از پانل گچی دیواری مقاوم در برابر رطوبت توصیه می شود.
سقف پنلدار مقاوم در برابر حریق و رطوبت
سقف پنلدار گچی مقاوم در برابر حریق و رطوبت (GKFI یا FM) ، شامل گچی با الیاف شیشه و مواد مقاوم در برابر رطوبت است. این نوع پانل گچی ، در محیط هایی که به طور همزمان احتیاج به مقاومت در برابر حریق و رطوبت دارند استفاده می شود و دارای روکش سبز رنگ است.
قرنیز گچی
قرنیز گچی ، برای گچ کاری استفاده می شود و کاغذهای سطحی برای افزایش زیبایی آن به کار می روذ. این کاغذها می توانند گچ را خیس و مرطوب نمایند و باعث چسب خوب شدن آن شوند. یکی از ویژگی های مهم این نوع گچ ، مقاومت بالا در برابر رطوبت و آب است. بنابراین ، یکی از کاربردهای اصلی آن در حمام و آشپزخانه است. بعلاوه ، در مکان های اداری از این تخته گچی ها برای کاهش صدا استفاده می شود.
مزایای سقف پنلدار
مزایای اجرای سقف پنلدار شامل موارد زیر است ؛
سرعت و آسانی در اجرای پروژه ؛
قابلیت تغییر دکوراسیون و طرح در آینده ؛
راحتی در دسترسی به تأسیسات الکتریکی و مکانیکی پنهان شده در پشت سقف کاذب ؛
راحتی در نگهداری و تعمیرات سقف کناف ؛
وزن پایین سقف کاذب ساده ؛
مقاومت مناسب در برابر اثرات زلزله ؛
سرعت بالای عملیات اجرای سقف کاذب ؛
نصب و اجرای چراغ و تجهیزات روشنایی به شیوه توکار و روکار ؛
انعطاف پذیری بسیار زیاد سقف کناف برای ایجاد طرح های متنوع معماری ؛
مالی بودن و هزینه پایین با استفاده از ارزانترین سقف کاذب.
استفاده از سقف پنلدار به علت داشتن این مزایا در بسیاری از ساختمان ها ، به ویژه در ساختمان های اداری ، تجاری و مسکونی رایج است.
نحوه نصب و اجرای سقف پنلدار
نحوه نصب و اجرای سقف پنلدار کناف عموماً شامل مراحل زیر است ؛
آماده کردن پیش احتیاجهای زیرسازی- این مرحله شامل حساب کردن فاصله قطعه های باربر و فاصله قطعه های پنل خور با توجه به نوع پوشش کاری ، رده وزنی سقف کاذب و نوع مقاومت در برابر آتش سوزی با در نظر گرفتن استانداردهای سیستم ساخت و ساز خشک کناف می شود.
اجرای سازه تراز- این مرحله شامل ایجاد تراز برای سازه کناف با استفاده از تیرهای فولادی یا چوبی است.
اجرای آویزها- آویزها برای نگهداری سازه کناف در ارتفاع مناسب قرار می گیرند.
اجرای سازه های باربر- سازه های باربر مانند تیرهای فولادی یا چوبی در سازه کناف نصب می شوند.
اجرای سازه های پنل خور- پنل های کناف به سازه باربر نصب می شوند.
اجرای دریچه های بازشو- دریچه های بازشو نصب و به سازه کناف پیوسته می گردند.
اجرای اجزای بادبندی- این اجزا برای جلوگیری از ورود هوا و گرد و غبار به داخل سازه کناف به کار می رود.
نصب لایه عایق- لایه عایق برای جلوگیری از انتقال صدا و حرارت به سازه کناف نصب می شود.
نصب صفحات روکش دار گچی- صفحات روکش دار گچی روی پنل های کناف قرار می گیرند.
اجرای درزهای انقطاع- درزهای انقطاع برای جلوگیری از انتقال صدا و حرارت بین اجزای سازه کناف استفاده می شوند.
درزگیری و آماده سازی برای رنگ- درزهای سازه کناف درزگیری شده و برای رنگ آماده می گردند.
در نهایت ، با اجرای این مراحل ، سقف پنلدار کناف نصب و بهره برداری می شود.
آیا سقف پنلدار کناف می تواند در محیط های مرطوب نصب شود؟
سقف پنلدار در محیط های مرطوب قابل نصب است ؛ اما باید در نظر داشت که سازه کناف از موادی تشکیل شده که ممکن است به طور طبیعی با رطوبت و آب و هوای مرطوب واکنش نشان دهند. بنابراین ، در محیط های مرطوب ، باید از سیستم های مطابق با استانداردهای ضد رطوبت و ضد آب استفاده شود.
به علاوه ، در محیط های مرطوب ، ممکن است به علت رطوبت و رطوبت نسبی بالا ، مسائلی مانند رشد قارچ و پوسیدگی در سازه کناف ایجاد شود. بنابراین ، برای جلوگیری از این مسائل ، باید از مواد مقاوم به آب و رطوبت استفاده شده و تهویه مناسب و مداوم در محیط فراهم شود. بعلاوه می توان از روکش های ضد رطوبت و ضد قارچ استفاده کرد تا از ایجاد مسائل در سازه سقف پنلدار جلوگیری شود.
جمع بندی
در نتیجه ، می توان گفت که سقف پنلدار یکی از راه های مدرن و کارآمد برای ساخت سقف های زیبا ، مقاوم و ارزان است. با توجه به مزایای ذکر شده، این تکنولوژی همچنان در حال توسعه بوده و در آینده نیز بهبودهای بیشتری خواهد داشت. در نهایت ، با استفاده از سقف های پنلدار ، می توان ساختمان هایی با طراحی زیبا ، عملکرد مقاوم و با کیفیت بالا را به راحتی ایجاد کرد.
منبع: اتاق