طرز تهیه آش گیلدیک اردبیلی
به گزارش وبلاگ هم نفس، آش گیلدیک یکی از آش های سنتی و بسیار مقوی اردبیل است. این آش به خاطر گوشت و حبوباتش حاوی پروتئین فراوان گیاهی و حیوانی و به خاطر سبزیجات و خشکباری که برای تهیه آن استفاده شده، حاوی فیبر مناسب و انواع ویتامین و مواد معدنی است که برای تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی، پوکی استخوان و حتی عضله سازی برای ورزشکاران مفید است.
مواد لازم برای تهیه آش گیلدیک اردبیلی
- گوشت چرخ نموده گوسفندی 250 گرم
- نخود نصف پیمانه
- لوبیا چیتی نصف پیمانه
- لوبیا قرمز نصف پیمانه
- گل نسترن نیم کیلوگرم
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) یک کیلوگرم
- پیاز دو عدد
- برنج یک پیمانه
- برگ زردآلو یک پیمانه
- آلوچه یک پیمانه
- لواشک ملس 200 گرم
- مغز گردو یک پیمانه
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- نعنا داغ اندازهی برای تزئین
- پیازداغ اندازهی برای تزئین
طرز تهیه آش گیلدیک
مرحله اول
برای تهیه این آش گل نسترن را باید از سه روز قبل و نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، آلوچه، لواشک و برگ زردآلو را باید از شب قبل خیس کنید.
مرحله دوم
برای آغاز پیاز ها را با رنده ریز داخل یک کاسه رنده کنید و آب آن ها را بگیرید.
مرحله سوم
گوشت چرخنموده را به پیاز اضافه نموده و با دست خوب ورز دهید. اندازهی نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه کنید.
مرحله چهارم
حالا گوشت و پیاز را به صورت قلقلی در بیاورید و کنار قرار دهید.
مرحله پنجم
یک قابلمه بردارید و برنج را همراه شش پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
مرحله ششم
در این مرحله نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را به قابلمه برنج اضافه کنید.
مرحله هفتم
بعد از حدود نیم ساعت سبزی های آش را اضافه کنید و صبر کنید تا آش به مرحله نیم پز برسد. سپس گوشت قلقلی ها را اضافه کنید.
مرحله هشتم
حالا نوبت اضافه کردن آلو، آلوچه و برگ های زردآلو است.
مرحله نهم
در آخر گل نسترن را به یاری صافی از آب جدا نموده و داخل قابلمه بریزید.
مرحله دهم
مغز گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و اجازه دهید تا آش با حرارت ملایم کم کم جا بیفتد. درصورت لزوم اندازهی نمک و فلفل اضافه کنید.
مرحله یازدهم
بعد از این آش گیلدیک جا افتاد آن را داخل ظرف مناسب سرو نموده و با نعنا داغ و پیازداغ تزیین کنید.
منبع: کتاب کاله