طرز تهیه نیمرو به هشت روش برای سلیقه های مختلف
به گزارش وبلاگ هم نفس، درست است که وقتی نام نیمرو به گوشتان می خورد اولین کلمه ای که به ذهنتان می رسد، سریع و آسان است؛ اما در واقع نیمرو را می توانید به روش های مختلف تهیه کنید. کافی است کمی زمان بیشتری بگذارید و مقداری خلاقیت چاشنی آشپزیتان کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه و پخت چند نیمرو که قبلا در کتاب کاله منتشر نموده ایم، این بار با هم روش های متفاوتی از تهیه نیمرو را آنالیز می کنیم. با ما همراه باشید.
روش های مختلف تهیه نیمرو
- تهیه نیمرو ساده
- تهیه نیمرو عسلی
- تهیه نیمرو پفکی
- تهیه نیمرو با عسل
- تهیه نیمرو با سیب زمینی
- تهیه نیمرو آب پز
- تهیه نیمرو با رب
- تهیه نیمرو با پیاز
تهیه نیمرو ساده
ساده ترین راه تهیه تخم مرغ سرخ شده یا نیمرو این است که تخم مرغ را به سادگی در روغن سرخ کنید. این مدل مناسب استفاده به عنوان صبحانه چه به تنهایی، چه همراه با بیکن است.
مواد لازم برای تهیه نیمرو ساده
- تخم مرغ دو عدد
- روغن به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو ساده
برای تهیه نیمرو، ابتدا در یک ماهیتابه مناسب به تعداد تخم مرغ هایتان، روغن بریزید و اجازه دهید روغن کمی داغ گردد سپس تخم مرغ را در آن بشکانید. منتظر بمانید تا یک روی تخم مرغ کمی سرخ گردد. بعد از این که یک رویش سرخ شد سریعا آن را برگردانید و اجازه دهید روی دیگرش هم سرخ گردد.
نکاتی برای تهیه نیمرو ساده
نیمروی ساده خود را می توانید بعد از ریختن در ماهیتابه هم بزنید تا زرده و سفیده با هم اندکی مخلوط شوند.
اگر دوست دارید نیمروی شما کاملا بپزد، بهتر است تخم مرغ ها را قبل از ریختن در ماهیتابه در ظرفی بشکنید و خوب هم بزنید و سپس آن را در ماهیتابه بریزید تا سرخ گردد.
اگر دوست دارید تمام نکات و رازهای پخت تخم مرغ را بدانید می توانید مطلب همه رازهای پخت تخم مرغ را در کتاب کاله مطالعه کنید.
تهیه نیمرو عسلی
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که دوست دارند تخم مرغشان عسلی باشد، یعنی خیلی نپزد، می توانید نیمرو عسلی را هم امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه نیمرو عسلی
- تخم مرغ دو عدد
- روغن به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو عسلی
برای تهیه نیمرو عسلی باید ابتدا، در یک تابه برحسب تعداد تخم مرغتان، اندازهی روغن بریزید و اجازه دهید، داغ گردد. سپس تخم مرغ را در تابه بشکانید. دقت کنید در این روش نباید تخم مرغ را هم بزنید.
بهتر است برای تخم مرغ عسلی آن را حدود یک تا دو دقیقه بپزید و در حین پختن مدام از ته ماهیتابه اندازهی روغن داغ روی تخم مرغ بریزید. این مدل از نیمرو را احتیاج نیست برگردانید تا دو رویش سرخ گردد. تخم مرغ عسلی شما به همین راحتی آماده شد. نوش جان!
نکاتی برای تهیه نیمرو مجلسی عسلی
اگر می خواهید برای مهمانی یا مجالستان نیمرو سرو کنید. خوب است نیمرو عسلی را انتخاب کنید. فقط کافی است برای مجلسی کردن آن، اندکی خلاقیت به خرج دهید و مثلا آن را در قالب هایی که به اشکال مختلف در بازار موجود است، سرخ کنید یا در تزیین آن از سبزیجات مختلف بهره ببرید.
تهیه نیمرو پفکی
نیمرو پفکی یکی از خوشمزه ترین نیمروهایی است که می توانید بخورید. فقط بهتر است برای پختش از فر بهره ببرید.
مواد لازم برای تهیه نیمرو پفکی
- تخم مرغ دو عدد
- روغن به اندازه لازم
- پنیر پارمسان به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو پفکی
اگر می خواهید تخم مرغ سرخ شده تان شکل پفکی داشته باشد باید ابتدا فرتان را روشن کنید و اجازه دهید تا دمای 190 درجه سانتی گراد کمی گرم گردد. همزمان روی سینی فرتان را با کاغذ روغنی بپوشانید. سفیده تخم مرغ تان را از زرده جدا کنید. سپس سفیده را آنقدر هم بزنید که کف کند.
بعد پنیر پارمسان را اضافه کنید، فقط حواستان باشد که پنیر را باید خیلی آرام روی سفیده کف نموده بریزید والا کف تخم مرغ از بین می رود.
حالا مخلوط سفیده و پنیر را روی سینی فر که کاغذ روغنی روی آن گذاشتید، بریزید و وسطش را با قاشق خالی کنید و زرده تخم مرغ را داخل آن حفره بریزید بعد سینی فر را در مرکز آن بگذارید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزد. حاصل کارتان یک تخم مرغ ابری شکل است که می توانید با لذت تمام بخورید. نوش جان!
تهیه نیمرو با عسل
یکی از روش های متفاوت سرو نیمرو همراه کردن آن با عسل است. در ادامه با هم طرز تهیه نیمرو با عسل را مرور می کنیم:
مواد لازم برای تهیه نیمرو با عسل
- تخم مرغ دو عدد
- روغن به اندازه لازم
- عسل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو با عسل
برای تهیه نیمرو با عسل کافی است درست مثل طرز تهیه نیمرو ساده، ابتدا روغن را در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید خوب داغ گردد سپس تخم مرغ را در آن بریزید و روی هر تخم مرغ را عسل بریزید و بعد اندازهی نمک بزنید. حدود 2 تا 3 دقیقه اجازه دهید تا زمانی که سفیده تخم مرغ جا بیفتد بپزد.
بلافاصله با نان سرو کنید.
تهیه نیمرو با سیب زمینی
اگر زمان بیشتری برای پخت غذا دارید، خوب است نیمرویتان را با سیب زمینی کامل کنید. برای تهیه نیمرو با سیب زمینی سرخ شده کافی است سیب زمینی را سرخ نموده و بعد تخم مرغ را رویش بشکانید.
مواد لازم برای تهیه نیمرو با سیب زمینی
- تخم مرغ دو عدد
- روغن به اندازه لازم
- سیب زمینی به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو با سیب زمینی
برای تهیه تخم مرغ با سیب زمینی باید ابتدا سیب زمینی های خود را یا به صورت نگینی خرد کنید یا به شکل رایج برای سرخ کردن برش دهید و سرخ کنید.
بعد از آن که سیب زمینی کامل سرخ شد، نوبت اضافه کردن تخم مرغ هاست. تخم مرغ مورد احتیاج را در یک ظرف بشکانید و خوب هم بزنید و بعد آن را روی سیب زمینی سرخ شده که کف ماهیتابه پخش نموده اید بریزید. حالا اجازه دهید تخم مرغ روی سیب زمینی خودش را بگیرد و بپزد. بعد از حدود هفت دقیقه، نیمرو سیب زمینی شما آماده است. نوش جان!
تهیه نیمرو آب پز
نیمرو آب پز یا بهتر است بگوییم نیمرو بدون روغن، نوعی نیمروی رژیمی است. اگر می خواهید روغن مصرف نکنید این سبک طبخ نیمرو قطعا به کارتان می آید.
مواد لازم برای تهیه نیمرو آب پز
- تخم مرغ دو عدد
- آب به اندازه لازم
- سرکه سیب دو قاشق
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو آب پز
برای تهیه نیمرو بدون روغن باید در یک ظرف مناسب که گود است، اندازهی آب بریزید و اجازه دهید بجوشد و سپس دو قاشق سرکه سیب یا سرکه معمولی را اضافه کنید. بعد نوبت آن است که تخم مرغ را در ظرفی بشکانید، حواستان باشد که زرده و سفیده با هم قاطی نگردد. حالا آب جوش و سرکه را هم بزنید تا حالت گردابی بگیرد و تخم مرغ را در درون گرداب آب بریزید و اجازه دهید سفیده تخم مرغ سفت گردد سپس به آرامی تخم مرغ را از آب جوش خارج کنید. نیمرو آب پز یا همان نیمرو بدون روغن شما آماده است. نوش جان!
تهیه نیمرو با رب
یکی از خوشمزه ترین نیمروها، نیمرو با رب است. برای تهیه این نوع نیمرو باید رب و تخم مرغ داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه نیمرو با رب
- تخم مرغ دو عدد
- روغن به اندازه لازم
- رب به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو با رب
برای تهیه نیمرو با رب باید ابتدا تابه را با کمی روغن داغ کنید و سپس رب را بریزید و خوب تفت دهید. بعد از این که رب خوب سرخ شد، تخم مرغ ها را بدون این که هم بزنید روی گوجه بشکانید و درب تابه را بگذارید تا نیمروی ربتان آماده گردد. بعد از گذشت کمتر از 10 دقیقه، نیمروی خاص شما آماده است. نوش جان!
تهیه نیمرو با پیاز
درست مثل تهیه نیمرو با سیب زمینی، باید پیاز را سرخ کنید و نیمرویتان را رویش درست کنید.
مواد لازم برای تهیه نیمرو با پیاز
- تخم مرغ دو عدد
- روغن به اندازه لازم
- پیاز به اندازه لازم
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه نیمرو با پیاز
برای تهیه نیمرو با پیاز ابتدا باید پیاز را نگینی خرد نموده، در روغن سرخ کنید و یا از پیاز سرخ شده آماده بهره ببرید. بعد از این که پیازتان خوب سرخ شد، نوبت آن است که تخم مرغ تان را روی پیاز سرخ شده بشکنید و درب تابه تان را ببندید تا تخم مرغ خودش را بگیرد. بعد از 5 دقیقه نیمرو با پیاز داغ شما آماده است. نوش جان!
نکات مهم برای طرز تهیه نیمرو
تهیه نیمرو کار ساده ای است اما نکات مهمی دارد که دانستن آن به شما یاری می نماید نیمرویتان همواره خاص باشد. در ادامه بعضی از نکات مهم در تهیه نیمرو را با هم مرور می کنیم:
به دمای محیط رساندن تخم مرغ
یکی از نکات مهم برای استفاده تخم مرغ در غذاها چه نیمرو باشد، چه هر غذای دیگر، این است که تخم مرغ را قبل از پخت حتما از یخچال خارج کنید و مدتی در دمای محیط بگذارید تا به دمای محیط برسد.
دمای مناسب تهیه و پخت تخم مرغ
زمان پخت تخم مرغ بسته به این که هوادار زرده های آبدار یا خوب پخته شدید هستید، فرق دارد. برای داشتن نیمرو عسلی باید آن را حدود یک تا دو دقیقه سرخ کنید و در حین پختن هم آن را با روغن داغ بپزید (به این صورت که با قاشق از روغن موجود بردارید و روی تخم مرغ بریزید). برای داشتن تخم مرغ نیمرو خیلی نرم هم باید حدود یک دقیقه آن را سرخ کنید و بپزید، سپس برگردانید و طرف دیگر را حدود 30 ثانیه بپزید. برای تخم مرغ نیمروی میانه پخت، که زرده ای نرم اما آبدار خواهد داشت، پس از برگرداندن به مدت یک دقیقه تخم مرغ را بپزید. اگر یک دقیقه دیگر هم ادامه دهید تخم مرغتان خیلی سفت یا کاملا پخته خواهد شد.
انتخاب ماهیتابه مناسب برای سرخ کردن نیمرو
برای این که یک نیمرو بدون دردسر داشته باشید بهتر است از ماهیتابه های نچسب برای تهیه نیمرویتان بهره ببرید. برترین نوع ماهیتابه برای تهیه نیمرو ماهیتابه تفلن یا چدنی است. اما اگر به این نوع ماهیتابه دسترسی ندارید حتما روغن را به قدر کافی داغ کنید و اندازهی نمک در آن بپاشید تا تخم مرغ به ماهیتابه نچسبد.
تخم مرغ را باید با کره بپزید یا روغن؟
در نهایت، نکته مهم دیگر در تهیه تخم مرغ نیمرو این است که حتی اگر ماهیتابه نچسب داشته باشید باز هم باید آن را خوب چرب کنید تا تخم مرغتان طعم خوبی داشته باشد. برای این کار شما دو گزینه کره یا روغن را پیش رو دارید.
کره برای تهیه نیمرو: همه ما می دانیم که کره طعم فوق العاده ای دارد و واقعیت هم این است که کره انتخاب خوبی برای تهیه نیمرو است به شرطی که اندازه زیادی از آن بهره ببرید. با این حال، کره دارای غلظت بالایی از چربی های اشباع شده است، بنابراین اگر رژیم خاصی دارید که ضروری است مصرف چربی تان را کنترل کنید این گزینه مناسب شما نیست.
استفاده از انواع روغن برای نیمرو: به مصرف روغن زیتون روی آورید. سرخ کردن تخم مرغ در روغن زیتون جایگزین مناسبی برای کره است. یکی دیگر از روغن های پر طعم و مفید برای نیمروی شما روغن نارگیل است. روغن نارگیل نقطه دود بالایی دارد، بنابراین هنگام سرخ کردن عالی است. هنگام سرخ کردن تخم مرغ، روغن نارگیل تصفیه نشده هم می تواند گزینه دیگری باشد اما اگر هیچ کدام از این روغن ها دم دستتان نیست، همان روغن مایع کارتان را راه می اندازد.
از همه این نکات و روش های تهیه انواع نیمرو که بگذریم، شاید هم چنان بخواهید تخم مرغ آبپز بخورید. ما برترین روش تهیه تخم مرغ آب پز را در کتاب کاله برایتان آماده نموده ایم.
منبع: کتاب کاله