غذا های چربی سوز و کالری منفی افسانه است؟!
به گزارش وبلاگ هم نفس، در این معنای تصحیح شده، غذایی را که باعث می گردد شما برای مدت طولانی تری احساس پری کنید یا به شما یاری می نماید برای مدت طولانی تری قند خونتان را در حد طبیعی نگهدارید، می توان چربی سوز خواند.
شاید شما به اخبار و مطالبی درباره غذا ها یا نوشیدنی های به اصطلاح چربی سوز برخورد نموده باشید که ادعا می گردد با افزودن سرعت سوخت وساز وزن اضافی را کم می نمایند.
مواد غذایی گوناگونی از آناناس، دارچین، پیاز و آووکادو گرفته تا مارچوبه، فلفل، چای سبز، سیر و کرفس در رده این چربی سوزهای ادعایی قرار داده می شوند.
اما حقیقت این است که هیچ شاهد عملی تاییدنماینده درباره این ادعا که این غذا ها می توانند به وسیله افزایش سرعت سوخت وساز یا متابولیسم و افزایش میزان سوختن کالری به کاهش وزن یاری نمایند، وجود ندارد.
سوخت وساز یا متابولیسم مجموعه فرآیند های شیمیایی است که به طور مداوم درون بدن شما در جریان است تا شما زنده بمانید و اندام های بدنتان به طور طبیعی کار نمایند و وظایفی مانند تنفس، ترمیم سلول ها و گوارش غذا ها را انجام دهند. این فرآیند ها احتیاج به انرژی دارد و میزان انرژی مورد احتیاج برای آن ها در هر فردی بسته به عواملی مانند میزان بدن، سن، جنسبت و ژن ها فرق دارد.
علاوه بر غذاها، در بازار مکمل ها هم فراورده هایی با نام چربی سوز ارائه می گردد که در این مورد هم باید مراقب باشید، چرا که بعضی از آن ها حاوی مقادیر بالایی کافئین و قند هستند.
هیچ غذایی به خودی خود باعث سوزاندن چربی یا ذخیره کمتر چربی نمی گردد، اما اگر بخواهیم غذای چربی سوز را به معنای درست به کار ببریم، منظورمان غذایی است که به شما یاری می نماید میزان کالری مصرفی تان را کاهش دهید و به این ترتیب وزنتان را کم کنید.
در این معنای تصحیح شده، غذایی را که باعث می گردد شما برای مدت طولانی تری احساس پری کنید یا به شما یاری می نماید برای مدت طولانی تری قند خونتان را در حد طبیعی نگهدارید، می توان چربی سوز خواند.
معمولا چنین اثرات سودمندی مربوط به غذا هایی است که حاوی چربی های سالم هستند (چربی باعث احساس سیری می گردد)، میزان فیبر های خوراکی در آن ها بالا است (که احساس پری ایجاد می نماید و پروتئین بالایی هم دارند (که به تنظیم قند خون یاری می نماید). غذا هایی مانند ماهی آزاد، روغن زیتون فرابکر یا آووکادو یا سبزیجات برگ دار را با این تعریف می توان در رده چنین غذا هایی قرار داد.
اصطلاح غذا های کالری منفی هم درباره مواد غذایی گوناگون از کرفس و گریپ فروت گرفته تا کلم و کاهو به کار می رود و ادعا می گردد گوارش آن ها احتیاج به کالری بیشتری نسبت به میزان کالری خود آن ها دارد، نیز پشتوانه علمی ندارد.
در این مورد هم رژیم هایی که بر اساس این مواد غذایی هستند، اگر تاثیری در کاهش وزن می گذارند، به دلیل فیبر های بالا یا میزان پایین چربی این مواد غذایی است.
منبع: همشهری آنلاین
منبع: فرادید