تصاویر ، خانه قصه های مجید خوابگاه معتادان شد
به گزارش وبلاگ هم نفس، هوشنگ مرادی کرمانی از خانه قدیمی شان به عنوان زایشگاه مجید قصه هایش یاد می کند، خانه ای که قرار بود قصه خانه شود اما به گفته همسایه ها، شرایط چندان خوبی ندارد و بیشتر پاتوغ کارتن خواب ها و معتادان است.
به گزارش وبلاگ هم نفس، شما که غریبه نیستید دوست داشتیم برای آغاز 79 سالگی هوشنگ مرادی کرمانی (16 شهریور -1323) بنویسیم درهای قصه خانه به روی مردم باز می شود و مردم می توانند بروند و جایی را که مجید قصه های مرادی کرمانی به دنیا آمده و بزرگ شده، ببنند، در خانه چرخی بزنند و قصه بشنوند اما قصه این خانه مانند ته خیار تلخ است؛ هرچند امیدواریم تلخی آن کوتاه باشد و بعد شیرینی اش مانند مربای شیرین به کاممان بماند.
هوشنگ مرادی کرمانی
هوشنگ مرادی کرمانی سال های سال از اواخر دهه 50 تا اوایل دهه 70 در خانه ای در کوچه پس کوچه های محله امام زاده یحیی(ع) در بافت تاریخی تهران زندگی کرده است؛ سه راه امین حضور، کوچه آبشار غربی، کوچه شهید هداوند، روبه روی دبستان بدر، انتهای کوچه شیرازی ها، پلاک 27 سابق.
- عکس | یک سرقت بزرگ فرهنگی؛ میلیاردها تومان کتاب نفیس دزدیده شد
- دو کتاب تازه از شاعر صد دانه یاقوت منتشر شد | شاعری که از سال 56 صدها کتاب برای بچه ها نوشت
پیدا کردنش با توجه به معروفیت دبستان بدر به خاطر ساخت بخشی از فیلم گوزن ها مسعود کیمیایی در آن، کار چندان دشواری نیست. پیش تر در گپ هایمان مرادی کرمانی گفته بود: این خانه نگهبان دارد. به امید حضور نگهبان، کوچه و پس کوچه را پشت سر می گذارم به خانه می رسم اما قفلی به در زده شده و روی قفل را هم جوش زده اند. از ریخت دیوار بیرونی مشخص است از بازسازی خبری نیست و شرایط در، قفل و شکستگی های مشهود نویدبخش خبرهای خوب هم نیست.
همسایه ها بی خبر از اهمیت خانه
زنگ همسایه دیوار به دیوارشان را به صدا در می آورم. کودکی در را باز می کند و پشت سرش مادر خانه می آید، از ظاهر و نحو حرف زدنشان مشخص است زمان زیادی نیست که به ایران آمده اند.
از او درباره خانه می پرسم. با اشاره به این که حدود 10 ماه است که در مجاورت این خانه زندگی می کنند و از پیشینه خانه شناختی ندارند، گفت: دوهفته ای می شود که معتادها را از اینجا بیرون کرده اند و قفل تازه ای به در زده اند.
کوچه کودکی های هوشنگ مرادی کرمانی
بعد ادامه داد: در این چند ماهی که در این خانه زندگی می کنند، چندباری این اتفاق افتاده است. شهرداری معتادها را بیرون کرده و در را قفل می زند و می رود و بعد چند روز آب ها که از آسیاب افتاد، دوباره بر می گردند، قفل را می شکنند و به خانه وارد می شوند. دیروز هم یکی آمده بود، گفتم چرا داری قفل را می شکنی؟ گفت از شهرداری ام. گفتم بذار خبر بگیرم، که رفت.
همسایه دیگر هم خانه نیست. در پرس وجو از همسایه ها ناکام می مانم. از چند رهگذر، درباره محله و خانه می پرسم که معمولا جواب سربالا می دهند. دوسه نفر هم خبر نداشتند که نویسنده قصه های مجید هم محله ای شان بوده، از این موضوع مسرور می شوند.
اما ماجرای این خانه چه بود؛ آبان سال1399 بود که اعلام شد شهرداری منطقه 12 از خانه مرادی کرمانی بازدید کرده و قصد دارد یک مجموعه فرهنگی در این محله راه اندازی کند؛ خانه ای که قول داده بودند، هم جنبه کتابخانه ای داشته باشد و هم خانه داستان و ادبیات کودک به نام قصه خانه باشد.
مرادی کرمانی هم به درباره این خانه گفته بود: این خانه 80 سال ساخت است و من 27-28 سال در این خانه زندگی کرده ام. چکیده نویسندگی من در این خانه است. من در این جا ازدواج کردم و بچه دار شدم. 80 درصد از کارهایم در این خانه بوده و قصه های مجید که معروف ترین شان است، در این خانه نوشته شده است. پسرعمویی دارم که می گوید این خانه زایشگاه مجید است. مجید در این جا به دنیا آمد و بزرگ شد، هم برای رادیو، هم کتاب و بعد هم تلویزیون.
کار تملک تمام شد
شهردار سابق منطقه 12 در باره شرایط این خانه گفت: مرادی کرمانی یکی از مفاخر ادبیات و فرهنگ این مملکت است. برای ما باعث مسروری بود که متوجه شدیم، منزل ایشان در منطقه 12 است وبسکمک از قصه ها و داستان های او که در ادبیات کودک و نوجوان نوشته و معروفیت ملی و بین المللی پیدا کرده است، محل نگارششان همین خانه است.
علی محمد سعادتی ادامه داد: با او تماس گرفتیم و علاقه مندان دیگری هم بودند و کمک کردند تا با ایشان به تفاهم برسیم و این خانه را تملک کنیم. قرار شد یکی دو پلاک مجاور این خانه نیز به تملک شهرداری در آید تا یک مجموعه فرهنگی در حوزه حوزه ادبیات و داستان کودک ایجاد کنیم. کار تملک تمام شد و در حال تدوین برنامه های مفهومی آنجا بودیم اما از منطقه 12 جدا شدم .
قرار بود این خانه پاتوق فرهنگی شود
به گفته او، قرار بود این خانه به هم به صورت خانه موزه باشد و آثار، عکس و فیلم ها، جایزه ها مرادی کرمانی به نمایش دربیاید و هم یک پایگاه فرهنگی و آموزشی در حوزه داستان نویسی و ادبیات کودک و نوجوان باشد.
این خانه با وجود آن که مرادی کرمانی با نوشتن قصه هایش به آن هویت و اصالت داده است اما هنوز واجد ارزش برای ثبت در فهرست آثار ملی شناخته نشده است، در حالی که می شد و می شود این خانه پاتوق فرهنگی باشد، به خوابگاهی برای معتادان تبدیل شده است که همسایه ها را هم عاصی کرده است.
البته تنها خانه مرادی کرمانی نیست که بلاتکلیف مانده است، بلکه هنوز شرایط خیابان هایی که به نام چهار نویسنده کودک و نوجوان، ازجمله همین نویسنده پیشکسوت شده بود و بعد از مدتی با برگشت رأی شهرداری پلاک ها را کنده بودند، مشخص نیست.
منبع: همشهری آنلاین